2018's Compliance Guidelines–Teles Energy-saving Standard in History

O ta'iala fou a le US Department of Energy (DOE), ua fa'amatalaina o le “sili ona tele le fa'asaoina o le malosi i tala fa'asolopito,” o le a fa'aalia aloaia ai le fa'avevela fa'apisinisi ma le fa'alili.

O tulaga fou, faʻasalalau i le 2015, ua faʻamoemoe e amata faamamaluina ia Ianuari 1, 2018 ma o le a suia ai le auala e faʻainisinia ai e le au gaosi oloa faʻamalo faʻaulufale, pamu vevela ma le ea mafanafana mo fale "maualalo".pei o faleoloa fa'atau, fale a'oga ma falema'i ogatotonu.

Aisea?O le fa'amoemoega o le fa'ata'ita'iga fou o le fa'aleleia lea o le fa'aogaina o le RTU ma fa'aitiitia le fa'aogaina o le malosi ma otaota.O lo'o fa'amoemoe o nei suiga o le a fa'asaoina ai le tele o tupe a tagata e ona fanua i le lumana'i—ae, o le mea moni, o fa'atonuga o le 2018 o lo'o tu'uina mai ai ni lu'itau mo pa'aga i totonu o le alamanuia HVAC.

Sei o tatou tilotilo i nisi o vaega o le a lagona ai e le alamanuia HVAC le aafiaga o suiga:

Fa'ailoga/fauga o fale – E mana'omia e konekarate faufale ona fetu'una'i fuafuaga o le fola ma fa'ata'ita'iga fa'ata'oto ina ia fetaui ma tulaga fou.

O tulafono laiti o le a ese'ese mai le setete - Fa'afanua, tau, tulafono o lo'o iai nei, ma fa'afanua o le a a'afia uma ai le fa'aogaina e setete ta'itasi tulafono.

Fa'aitiitia le fa'aosoina ma le kaponi tulagavae - O lo'o fa'atatau e le DOE o tulaga fa'ata'ita'i o le a fa'aitiitia ai le fa'aleagaina o le kaponi i le 885 miliona metric tone.

E tatau i tagata e ona fale ona toe fa'aleleia – O le a fa'asili le tau o lo'o i luma i le $3,700 i sefe i le RTU pe a toe sui pe toe fa'aleleia e le pule mea faigaluega tuai.

O faʻataʻitaʻiga fou atonu e le foliga tutusa - O le alualu i luma i le malosi-lelei o le a maua ai ni mamanu fou i RTU.

Faʻateleina faʻatauga mo konekarate HVAC / tufatufa - E mafai e konekarate ma tufatufaga ona faʻamoemoe e 45 pasene le faʻateleina o faʻatau e ala i le toe faʻaleleia poʻo le faʻatinoina o RTU fou i fale faʻapisinisi.

O le alamanuia, e tusa ai ma lana aitalafu, ua laa i luga.Sei o tatou vaai pe faapefea.

Ose Faiga e Lua Faiga mo Konekarate HVAC

Ole DOE ole a tu'uina atu tulaga fou ile lua vaega.O le Vaega Muamua e taulaʻi i le faʻaleleia atili o le malosi i RTU uma ea malulu i le 10 pasene e oʻo mai ia Ianuari 1, 2018. Vaega Lua, faʻatulagaina mo le 2023, o le a faʻapipiʻiina le faʻaopoopoga i le 30 pasene ma aofia ai foi ogaumu mafanafana.

Ole fua ole DOE ole si'itia ole tulaga lelei ole a fa'aitiitia ai le fa'avevela fa'apisinisi ma le fa'amalieina ile 1.7 trillion kWh ile isi tolu sefulu tausaga.O le fa'aitiitiga tele o le fa'aogaina o le malosi o le a toe fa'afo'i i le va o le $4,200 i le $10,000 i taga masani a le tagata e ona le fale i luga o le umi fa'amoemoeina o se fa'amaualuga o le fale.

"O lenei tulaga faʻapitoa na faʻatalanoaina ma paaga talafeagai, e aofia ai le gaosiga o faʻasalalauga faʻapisinisi, faʻalapotopotoga tetele o alamanuia, mea faʻaoga, ma faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻamaeʻaina lenei tulaga," o le tala lea a Katie Arberg, Energy Efficiency and Renewable Energy (EERE), DOE, i le au tusitala. .

HVAC Pros Hustle e Fa'aauau Suiga

O i latou e foliga mai o le a le mafai ona puipuia e tulafono fou, o konekarate HVAC ma tagata faigaluega faʻapolofesa latou te faʻapipiʻi ma tausia mea fou HVAC.E ui lava o le matafaioi a se tagata tomai faapitoa HVAC e tumau i le taimi nei i atinaʻe ma aga masani, e manaʻomia e le au gaosi oloa ona faʻaalu se taimi e faʻamatala ai tulaga o le DOE ma pe faʻafefea ona aafia ai galuega i le fanua.

"A o matou faʻafeiloaʻi i le taumafaiga e faʻaitiitia le faʻaosoina, matou te malamalama foi o le ai ai ni popolega mai tagata e ona meatotino faʻapisinisi e uiga i le tulafono fou," o le tala lea a Carl Godwin, pule HVAC pisinisi i CroppMetcalfe."Ua matou vavalalata vavalalata ma kamupani gaosi HVAC faapisinisi ma ua tele se taimi e aʻoaʻoina ai a matou tekinisia lima-fetu i tulaga fou ma faiga o le a faʻatinoina ia Ianuari 1. Matou te faʻafeiloaʻi tagata e ona fanua faʻapisinisi e faʻafesoʻotaʻi i matou i soʻo se fesili. .”

Vaega Fou HVAC i luga o le taualuga o loʻo faʻamoemoeina

O tulafono faatonutonu o loʻo suia le auala e fausia ai tekinolosi HVAC e faʻafetaui ai nei manaʻoga faʻaleleia lelei.Fa'atasi ai ma na'o le lua masina o lo'o totoe, o lo'o sauni fale gaosi fa'avevela ma fa'alili mo tulaga fa'apolopolo?

O le tali o le ioe.Ua taliaina e le au gaosi oloa fa'amafanafana ma fa'avevela tetele ia suiga.

"E mafai ona matou fausia le tau i luga o nei laina masani o se vaega o la matou galuega e tausisia nei tulafono faatonutonu," o le tala lea a Jeff Moe, taʻitaʻi pisinisi oloa, pisinisi autasi, Amerika i Matu, na taʻu atu e Trane i le ACHR News.“O se tasi o mea na matou va'ai i ai o le faaupuga 'I tua atu o le tausisia.'Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a tatou vaʻavaʻai i laʻititi 2018 fou malosi, faʻaleleia oloa o loʻo i ai nei, ma faʻateleina lo latou lelei, ina ia latou tausisia tulafono fou.O le a matou tuʻufaʻatasia foʻi suiga faʻaopoopo o oloa i vaega e fiafia i ai tagata faʻatau i luga o faiga e tuʻuina atu ai le tau i luga atu ma tua atu o le faʻatupulaia o le lelei.

Ua faia foi e inisinia HVAC ni laasaga taua e ausia ai taiala a le DOE, ma le iloaina e tatau ona latou maua se malamalamaga manino i le tausisia o tulafono fou ma fausia ni mamanu fou e ausia pe sili atu i tulaga fou uma.

Maualuluga Tau Muamua, Maualalo Tau Faagaioiga

O le lu'itau tele i tagata gaosi oloa o le mamanuina o RTU e fetaui ma mana'oga fou e aunoa ma le fa'atupuina o tau maualuga i luma.Higher Integrated Energy Efficiency Ratio (IEER) system o le a manaʻomia ai le tele o luga o le vevela, faʻateleina le faʻaogaina o le taʻavale ma le faʻaogaina o le compressor taʻavale faʻavavevave ma fetuunaiga i saosaoa ili i luga o afi afi.

"Soo se taimi lava e iai suiga tetele o tulafono faatonutonu, o popolega sili mo tagata gaosi oloa, e pei o Rheem, pe faʻafefea ona toe faʻaleleia le oloa," o le tala lea a Karen Meyers, sui peresitene, mataupu a le malo, Rheem Mfg. Co., i se faatalanoaga i le amataga o lenei tausaga ."E faʻafefea ona faʻaogaina suiga ua fuafuaina i totonu o le fanua, o le a tumau pea le tau o oloa mo le tagata faʻaaogaina, ma o a aʻoaʻoga e manaʻomia e fai mo konekarate ma faʻapipiʻi."

Ta'atia i lalo

Ua fa'atulaga e le DOE lana taulaiga ile IEER ile su'esu'eina ole malosi ole malosi.Ole Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) e fa'ailogaina le fa'atinoga ole malosi ole masini e fa'atatau i aso sili ona vevela po'o aso malulu ole tausaga, a'o su'esu'eina e le IEER le lelei o le masini e fa'atatau i lona fa'atinoina i le vaitau atoa.E fesoasoani lea i le DOE e maua ai se faitauga sa'o ma fa'ailoga se iunite e sili atu lona sa'o fa'atatau.

O le tulaga fou o le tumau e tatau ona fesoasoani i tagata gaosi oloa e mamanuina iunite HVAC e fetaui ma tulaga fou.

"O se tasi o mea e manaʻomia mo le sauniuni mo le 2018 o loʻo sauniuni mo le suiga a le DOE o le fua faʻatatau i le IEER, lea o le a manaʻomia ai aʻoaʻoga i tagata faʻatau i lena suiga ma le uiga o lena mea," Darren Sheehan, faatonu o oloa faʻatau pisinisi. , Daikin North America LLC, na taʻu atu i le tusitala o Samantha Sine."Mai le vaaiga faatekonolosi, eseese ituaiga o sapalai sapalai i totonu ma fesuiaiga gafatia compression e mafai ona o mai."

O le American Society of Heating, Refrigeration, and Air Conditioning Engineers (ASHRAE) o loʻo fetuunai foi ona tulaga e tusa ai ma tulafono fou a le DOE.O suiga mulimuli i le ASHRAE na oʻo mai i le 2015.

E ui lava e le o manino pe o le a le tulaga o le a foliga mai, o loʻo faia e le au atamamai nei valoʻaga:

E lua-tulaga ili i luga o iunite malulu 65,000 BTU/h pe sili atu

Lua vaega ole fa'alili fa'ainisinia ile iunite 65,000 BTU/h pe tele

VAV iunite e mafai ona manaʻomia e tolu vaega o le faʻamafanafanaina o masini mai le 65,000 BTU/h-240,000 BTU/h

E mafai ona mana'omia iunite VAV e fa'atūina le fa'amalo fa'ainisinia i iunite e sili atu i le 240,000 BTU/s.

O tulafono a le DOE ma le ASHRAE o le a eseese mai lea setete i lea setete.O tagata tomai faapitoa HVAC o lo'o manana'o e fa'afou i le atina'eina o tulaga fou i lo latou setete e mafai ona asiasi i le energycodes.gov/compliance.

Tulafono Fa'atonu Fou Fa'apipi'i HVAC Fa'alili

O fa'atonuga a le DOE HVAC o le a aofia ai fo'i tapula'a fa'atulaga mo le fa'aogaina o le pusaaisa i le US e feso'ota'i ma le HVAC fa'amaonia.O le fa'aaogaina o alamanuia o le hydrofluorocarbons (HFCs) na fa'ate'aina i le 2017 ona o le mata'utia o le kaponi.I le amataga o lenei tausaga, na fa'atapula'aina ai e le DOE alauni e fa'atau ai mea e fa'aumatia ai le osone (ODS) i le au fa'atau po'o tekinisia fa'amaonia.Ole fa'aoga fa'atapula'a ole ODS e aofia ai le hydrochlorofluorocarbons (HCFCs), chlorofluorocarbons (CFCs) ma le HFCs nei.

O le a le mea fou i le 2018?Tekinisia o lo'o mana'o e maua fa'a'aisa fa'avasega ODS e mana'omia le iai o le tusipasi HVAC fa'atasi ai ma se fa'apitoa ile fa'aogaina ole ODS.E lelei le fa'amaonia mo le tolu tausaga.O tulafono a le DOE o le a mana'omia uma tekinisia o lo'o fa'aaogaina vaila'au a le ODS ina ia tausia fa'amaumauga lafoa'i o le ODS o lo'o fa'aogaina i masini e lima pe sili atu pauna o le pusaaisa.

O faʻamaumauga e tatau ona aofia ai faʻamatalaga nei:

Ituaiga pusaaisa

Nofoaga ma le aso e lafoai ai

Ole aofa'i ole fa'aaisa fa'aaoga e maua mai ile iunite HVAC

Igoa o le na te mauaina le fa'aliliuina o le pusaaisa

O nisi suiga fou i le HVAC system refrigerant standards o le a pa'ū foi i le 2019. Tekinisia e mafai ona faʻamoemoeina se laulau fou o le leak rate ma asiasiga taʻi kuata poʻo tausaga taʻitasi i meafaigaluega uma e manaʻomia ai se toe iloiloga o le 30 pasene mo le gaosiga o faleaisa e faʻaaoga ai le sili atu i le 500 lbs o le pusaaisa, se siaki faaletausaga o le 20 pasene mo fa'alili fa'apisinisi e fa'aaoga ai le 50-500 lbs o le pusaaisa ma le asiasiga fa'aletausaga o le 10 pasene mo le fa'amafanafanaga fa'amafanafana i totonu o ofisa ma fale nofomau.

E Fa'afefea ona A'afia Tagata Fa'atau i Suiga HVAC?

E masani lava, o le faʻaleleia o le malosi o le HVAC system o le a tuʻuina atu ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi e ala i le faʻavevelaina ma le faʻamafanafanaga uma.I le lumana'i, o le a fa'amanuiaina e le aufaipisinisi ma tagata e ona fale le fa'atonuga a le DOE mo le isi 30 tausaga o lumana'i.

O mea e fia iloa e le au fa'asoa HVAC, konekarate ma tagata fa'atau pe fa'afefea ona a'afia le oloa muamua ma tau fa'apipi'i o faiga fou HVAC.E le taugofie le lelei.O le galu muamua o tekinolosi e foliga mai o le a aumaia ai tau maualuga.

Ae ui i lea, o loʻo tumau pea le faʻamoemoe o le au gaosi HVAC o faiga fou o le a vaʻaia o se tupe faʻaalu atamai aua o le a latou faʻamalieina manaʻoga puʻupuʻu ma umi o le au fai pisinisi.

"O loʻo faʻaauau pea ona matou faʻatalanoa i luga o le 2018 ma le 2023 DOE tulafono faʻaleleia o le fale o le a aʻafia ai a matou pisinisi," o le tala lea a David Hules, faʻatonu o le maketiina, faʻasalalauga faʻapisinisi, Emerson Climate Technologies Inc. na fai mai ia Ianuari talu ai."Aemaise lava, sa matou talanoa ma a matou tagata faʻatau e malamalama i o latou manaʻoga ma pe faʻafefea ona fesoasoani a matou fofo faʻaleleia, e aofia ai a matou fofo faʻapipiʻi lua-vaega, e mafai ona fesoasoani ia i latou e ausia tulaga maualuga atu ma faʻaleleia atili faʻamanuiaga."

Ose avega mamafa mo le au gaosi oloa le toe fa'afouina atoa o latou iunite ina ia ausia tulaga fou lelei, e ui o le toʻatele o loʻo galulue malosi e faʻamautinoa latou te faia i le taimi.

"O le tele o aʻafiaga o loʻo i luga o le au gaosi oloa e tatau ona faʻamautinoa o latou oloa uma e ausia le tulaga maualalo maualalo," o le tala lea a Michael Deru, pule faʻainisinia, National Renewable Energy Laboratory (NREL).“O le isi a'afiaga tele o le a fa'atatau i mea fa'aoga ona e tatau ona fetu'una'i a latou polokalame ma fa'atatauga o tupe teu.E sili atu ona faigata ia i latou ona atia'e ni polokalame lelei fou ma fa'aalia tupe teu pe a fa'atumau pea le maualuga o le pa'u aupito maualalo.

tulafono faatonutonu hvac


Taimi meli: Apr-17-2019

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
Tuu lau Feau