AHU Coil Winter Protection Guide

Ua fa'aaogaina le vai e fa'aalili ma fa'avevela ai le ea i totonu o fa'aili fa'a'avevela fa'apa'apa fa'apa'u e toetoe lava talu mai le amataga o le fa'avevela ma le ea malulu.O le fa'a'aisa o le sua ma le fa'aleagaina o le vili ua iai fo'i mo le umi lava e tasi.O se fa'afitauli fa'apitoa e tele taimi e mafai ona puipuia.

I totonu o lenei tusiga, matou te lisiina ni nai fautuaga e fesoasoani ia te oe e puipuia ai le faʻamaʻi faʻamalo i le taumalulu.

1. Afai e le o faagaoioia le iunite i le taimi o le taumalulu, o le vai uma i totonu o le masini e tatau ona faamatuu atu e taofia ai le ta'e o coil.

2. Mo fa'alavelave fa'afuase'i e pei o le motusia o le eletise po'o le fa'aleleia o le eletise, e tatau ona tapuni vave le ea damper ina ia mautinoa e leai se ea i fafo e ulufale atu i le masini.E lē o pamuina le sua i totonu o le vili ma pa'ū le vevela i totonu o le AHU e ono tupu ai le aisa.O le vevela i totonu o le AHU e tatau ona tumau i luga ole 5 ℃.

3. Fa'amama le Coil ma le vai faamama i taimi uma.O mea e pipii i le paipa e mafua ai le leaga o le tafe o le vai.Mailei vai i totonu o le fa'a'au fa'aigoa e mafua ai ona fa'aleagaina le vili pe a iai le tulaga fa'aaisa.

4. Fa'atonu faiga fa'atonu le lelei.O nisi faiga fa'atonutonu e na'o fetu'una'iga o le va'ava'a o le vai ae le o le saosaoa o le ili e fa'atatau i le fa'atonutonuina o le vevela i totonu.Leai o le ili fa'atonutonu e mafua ai le vaivai o le tafe o le vai ma le maualuga o le ea, ma mafua ai le vai aisa i totonu o le coil.(O le saosaoa masani o le vai i totonu o le coil e tatau ona pulea ile 0.6~1.6m/s)

Tala Fou 210113_01

O le taamilosaga o le coil lea e fausia ai le mamafa, ma le pito sili ona vaivai i lena taamilosaga.O su'esu'ega tele ua fa'aalia ai o le fa'aletonu o le a aliali mai o se vaega fula i totonu o le fa'aulu fa'aulu po'o le pi'o ua fa'alautele.I le tele o tulaga, o le vaega o le a malepe.

Fa'amolemole va'ai i lalo mo le fa'atatauga o le mamafa ona o le fa'a'aisa u'amea.

P=ε×E Kg/cm2
ε = Faʻateleina le Volume (Tulaga: 1 le mamafa o le ea, 0℃, voluma o le 1 kilokalama vai)
ε = 1÷0.9167=1.0909 (9% Fa'ateleina le Volume)
E = modulus o le elasticity i le vevesi (Aisa = 2800 Kg/cm2)
P=ε×E=(1.0909-1)×2800=254.5 Kg/cm2

O le mamafa o le mamafa o le mafuaʻaga lea o le faʻaleagaina o le uʻamea.O le fa'aleagaina o le u'amea ona o le fa'a'aisa o le laina vai e fa'atatau i le mamafa o le mamafa na maua i le taimi o le fa'atupuina o le aisa.O le vaega o lo'o i ai lenei aisa e mafai ona na'o le fa'aopoopoina o le mamafa se'ia o'o i se tapula'a e mafua ai le fa'aleagaina o le vevela ma le fa'aletonu mulimuli ane.

Afai ei ai ni au fesili e uiga i le puipuiga o le taumalulu, faʻafesoʻotaʻi le Airwoods i le asō!O loʻo matou taʻitaʻia le lalolagi e tuʻuina atu oloa HVAC fou ma fausia fofo lelei o le ea i maketi faʻapisinisi ma pisinisi.O la matou tautinoga o le tuʻuina atu lea ia matou tagata faʻatau oloa ma auaunaga sili ona lelei i tau taugofie ma faʻaleleia le siosiomaga ola lelei.


Taimi meli: Ian-13-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
Tuu lau Feau