Na auina atu e Saina fomaʻi i Etiopia e tau faasaga i le coronavirus

O le aso nei na taunuu mai ai i Addis Ababa se vaega faʻapitoa faʻafomaʻi faʻamaʻi a Saina e faʻasoa le poto masani ma lagolago i taumafaiga a Etiopia e taofi le faʻasalalauina o le COVID-19.

O le 'au e aofia ai le 12 fomaʻi faʻapitoa o le a auai i le taua faasaga i le faʻasalalauina o le coronavirus mo le lua vaiaso.

O le au atamamai faʻapitoa i vaega eseese, e aofia ai taotoga lautele, epidemiology, manava, faʻamaʻi pipisi, tausiga ogaoga, fale suʻesuʻe falemaʻi ma le tuʻufaʻatasia o vailaʻau masani a Saina ma Sisifo.

O lo'o ave fo'i e le 'au sapalai fa'afoma'i mana'omia fa'anatinati e aofia ai mea e puipui ai, ma vaila'au fa'aSaina fa'aleaganu'u ua uma ona fa'ata'ita'iina lelei e le falema'i.O fomaʻi faʻapitoa o loʻo i ai i le vaega muamua o 'au faʻafomaʻi faʻamaʻi na auina atu e Saina i Aferika talu mai le faʻamaʻi.Ua filifilia i latou e le Komisi o le Soifua Maloloina a le Itumalo o Sichuan ma le Tianjin Muncipal Health Commission, na faailoa mai.

I le taimi o lona nofo ai i Addis Ababa, e tatau ona tuʻuina atu e le 'au taʻiala ma fautuaga faʻapitoa i le puipuia o faʻamaʻi ma falemaʻi ma falemaʻi.O vaila'au fa'aSaina fa'aSaina ma tu'ufa'atasiga o vaila'au fa'aSaina ma Sisifo o se tasi lea o itu taua o le manuia o Saina i le puipuia ma le puleaina ole COVID-19.


Taimi meli: Apr-17-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou
Tuu lau Feau